Pieguski z kukurydzy
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 20 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 10 dekagramów
  • cukier - 0.33 szklanek
  • jajko - 1 sztuka
  • mąka - 1 szklanka
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • rodzynki - 10 dekagramów
  • płatki kukurydziane - 10 dekagramów

Sposób przygotowania:

  1. Kasię utrzeć z cukrem na puszystą masę, wbić jajo, utrzeć, dodać mąkę, proszek i drobno pokruszone płatki.
  2. Rodzynki starannie opłukać, osuszyć, dodać do masy.
  3. Łyżką od zupy wykładać ciastka na blachę wyłożoną pergaminem, piec ok. 20 min., aż się zarumienią.