Pieguski z kukurydzy

1


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia10 dekagramów
cukier0.33 szklanek
jajko1 sztuka
mąka1 szklanka
proszek do pieczenia1 łyżeczka
rodzynki10 dekagramów
płatki kukurydziane10 dekagramów
Przygotowanie
Krok 1
Kasię utrzeć z cukrem na puszystą masę, wbić jajo, utrzeć, dodać mąkę, proszek i drobno pokruszone płatki.
Krok 2
Rodzynki starannie opłukać, osuszyć, dodać do masy.
Krok 3
Łyżką od zupy wykładać ciastka na blachę wyłożoną pergaminem, piec ok. 20 min., aż się zarumienią.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl