Pieguskowe babeczki
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 20 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 230 gramów
  • mąka - 1 szklanka
  • cukier - 1 szklanka
  • mak - 1 szklanka
  • białko - 1 szklanka
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • olejek rumowy - 1 unit

Sposób przygotowania:

  1. Ubić sztywną pianę z białek.
  2. Mąkę, proszek do pieczenia, mak i cukier wymieszać, dodać pianę z białek, kilka kropli aromatu i wystudzoną, płynną Kasię.
  3. Całość delikatnie wymieszać.
  4. Ciasto przelać do forem na muffinki do 2/3 wysokości.
  5. Piec 20-25 min. w temp. 180 stopni C.