| |||||||||
| Składniki | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 230 gramów | |
| mąka | 1 szklanka | |
| cukier | 1 szklanka | |
| mak | 1 szklanka | |
| białko | 1 szklanka | |
| proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
| olejek rumowy | 1 unit |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ubić sztywną pianę z białek. |
| Krok 2 |
| Mąkę, proszek do pieczenia, mak i cukier wymieszać, dodać pianę z białek, kilka kropli aromatu i wystudzoną, płynną Kasię. |
| Krok 3 |
| Całość delikatnie wymieszać. |
| Krok 4 |
| Ciasto przelać do forem na muffinki do 2/3 wysokości. |
| Krok 5 |
| Piec 20-25 min. w temp. 180 stopni C. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |