|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 230 gramów | |
mąka | 1 szklanka | |
cukier | 1 szklanka | |
mak | 1 szklanka | |
białko | 1 szklanka | |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
olejek rumowy | 1 unit |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ubić sztywną pianę z białek. |
Krok 2 |
Mąkę, proszek do pieczenia, mak i cukier wymieszać, dodać pianę z białek, kilka kropli aromatu i wystudzoną, płynną Kasię. |
Krok 3 |
Całość delikatnie wymieszać. |
Krok 4 |
Ciasto przelać do forem na muffinki do 2/3 wysokości. |
Krok 5 |
Piec 20-25 min. w temp. 180 stopni C. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |