Piekielnie smaczne skrzydełka

Składniki:

  • skrzydełka z kurczaka - 15 sztuk
  • ząbki czosnku - 4 sztuki
  • pieprz cayenne
  • ketchup pikantny - 0.5 szklanek
  • miód - 4 łyżki
  • sos sojowy - 3 łyżki
  • Tymianek z Polski Knorr - 1 łyżeczka
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Skrzydełka natrzyj solą i pieprzem – zwykłym oraz Cayenne, a następnie odstaw.
  2. W międzyczasie przyrządź sos tzn. przeciśnij czosnek i utrzyj z sola, dodaj ketchup, miód oraz majeranek. Mieszaj, dodaj sos sojowy i utrzyj na gładką masę na końcu dodaj pieprz Cayenne.
  3. Skrzydełka piecz na grillu elektrycznym i w połowie pieczenia (po około 20 minutach) posmaruj sosem. Czynność powtórz wielokrotnie aż do momentu całkowitego upieczenia skrzydełek.