PRZEPISY.PL

Pielmieni – pierożki syberyjskie

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
21
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • mąka30 dkg
  • jajko
  • letnia woda120 ml
  • sól
  • wieprzowina15 dkg
  • pieprz
  • masło
  • Krok 1

    Zagnieć ciasto z mąki, jajka, wody i szczypty soli.
  • Krok 2

    Posiekaj drobno cebulę i przyrumień ją na maśle.
  • Krok 3

    Pokrój mięso na kawałki i zmiel wraz z cebulą.
  • Krok 4

    Dodaj 3 łyżki bulionu, pokruszoną Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr, gałkę muszkatołową, pieprz i odrobinę soli. Wymieszaj i formuj z farszu kuleczki.
  • Krok 5

    Rozwałkuj ciasto na grubość 2 mm i wykrój kieliszkiem krążki.
  • Krok 6

    Na każdy nałóż farsz oraz drugi krążek, po czym zlep brzegi pierożków i gotuj je przez 6-8 minut. Podawaj gotowe pielmieni z usmażoną cebulą, polane masłem.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

201
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
17
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe
19
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
29
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe