| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Zacznij od przygotowania farszu do pielmieni. Mięso powinno być w temperaturze pokojowej. Cebulę i czosnek posiekaj. W misce połącz mięso wieprzowe z jagnięcym, cebulą, czosnkiem oraz dwoma łyżkami masła. |
| Krok 2 |
| Dopraw farsz do pielmieni solą, majerankiem i pieprzem Knorr. |
| Krok 3 |
| Teraz połącz składniki ciasta, aby powstało klasyczne ciasto pierogowe. |
| Krok 4 |
| Rozwałkuj cienko ciasto na pielmieni, wycinaj krążki i nakładaj porcje surowego farszu. Sklejaj jak pierogi i połącz ze sobą końce, aby powstały okrągłe pielmieni. |
| Krok 5 |
| Gotowe pierogi pielmieni ugotuj w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedź, wymieszaj z pozostałym masłem i skrop octem. Podawaj natychmiast gorące z łyżką kwaśnej, najlepiej domowej śmietany. |