Przygotowanie |
Krok 1 |
Zacznij od przygotowania farszu do pielmieni. Mięso powinno być w temperaturze pokojowej. Cebulę i czosnek posiekaj. W misce połącz mięso wieprzowe z jagnięcym, cebulą, czosnkiem oraz dwoma łyżkami masła. |
Krok 2 |
Dopraw farsz do pielmieni solą, majerankiem i pieprzem Knorr. |
Krok 3 |
Teraz połącz składniki ciasta, aby powstało klasyczne ciasto pierogowe. |
Krok 4 |
Rozwałkuj cienko ciasto na pielmieni, wycinaj krążki i nakładaj porcje surowego farszu. Sklejaj jak pierogi i połącz ze sobą końce, aby powstały okrągłe pielmieni. |
Krok 5 |
Gotowe pierogi pielmieni ugotuj w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedź, wymieszaj z pozostałym masłem i skrop octem. Podawaj natychmiast gorące z łyżką kwaśnej, najlepiej domowej śmietany. |