Pieprzowe kotlety jagnięce
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kotlety jagnięce z kostką - 8 sztuk
  • Przyprawa do kurczaka Knorr - 2 łyżeczki
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 4 łyżeczki
  • musztarda - 2 łyżeczki
  • oliwa z oliwek - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Musztardę wymieszaj z przyprawą Knorr oraz oliwą, a następnie natrzyj nią kotlety.
  2. Kotlety posyp tłuczonym pieprzem i odstaw na kilkanaście minut w chłodne miejsce.
  3. Po tym czasie patelnię wyłóż pergaminem i rozgrzej. Ułóż na patelni zamarynowane kotlety i smaż po 3-4 minuty z każdej strony. Gotowe podawaj z pieczonymi ziemniakami lub purée.