|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 150 gramów | |
mąka | 2 szklanki | |
cukier | 0.75 szklanek | |
jajko | 2 sztuki | |
miód | 15 dekagramów | |
kakao | 1 łyżka | |
przyprawa do piernika | 1 opakowanie | |
śmietana | 0.5 szklanek |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię utrzeć z cukrem, dodając żółtka, miód, 1 łyżkę zimnej wody, śmietanę, mąkę, sodę, kakao oraz przyprawę korzenną. |
Krok 2 |
Ucierać. |
Krok 3 |
Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z ciastem. |
Krok 4 |
Następnie ciasto przełożyć do podłużnej formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. 5 |
Krok 5 |
Piec w 180 stopniach ok. 1 godziny |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |