| |||||||||
| Składniki | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 150 gramów | |
| mąka | 2 szklanki | |
| cukier | 0.75 szklanek | |
| jajko | 2 sztuki | |
| miód | 15 dekagramów | |
| kakao | 1 łyżka | |
| przyprawa do piernika | 1 opakowanie | |
| śmietana | 0.5 szklanek |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kasię utrzeć z cukrem, dodając żółtka, miód, 1 łyżkę zimnej wody, śmietanę, mąkę, sodę, kakao oraz przyprawę korzenną. |
| Krok 2 |
| Ucierać. |
| Krok 3 |
| Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z ciastem. |
| Krok 4 |
| Następnie ciasto przełożyć do podłużnej formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. 5 |
| Krok 5 |
| Piec w 180 stopniach ok. 1 godziny |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |