| |||||||||
| Składniki | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 0.5 sztuk | |
| miód | 4 łyżki | |
| cukier | 0.5 szklanek | |
| przyprawa do piernika | 1 opakowanie | |
| mąka | 2 szklanki | |
| proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Roztopić miód i cukier. |
| Krok 2 |
| Po wystudzeniu dodać resztę składników i wyrobić ciasto. |
| Krok 3 |
| Odstawić na 1h. |
| Krok 4 |
| Wałkować na cienkie placki. |
| Krok 5 |
| Przy pomocy foremek wyciąć różne kształty ciastek. |
| Krok 6 |
| Piec w 180 stopniach ok. 20 minut. Najlepiej smakują jak poleżą w spiżarni. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |