Piernik staropolski

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

24

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 szklanka

6 sztuk

1 szklanka

0.5 sztuki

1 łyżeczka

0.5 opakowania

5 dekagramów

1 opakowanie

5 dekagramów

5 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tłuszcz utrzeć z cukrem.

Krok 2

Jajka dodać kolejno, cały czas ubijając.

Krok 3

Następnie dodać śmietanę z miodem i ubijać.

Krok 4

Pod koniec dodać mąkę, sodę i przyprawę oraz bakalie oprószone mąką ziemniaczaną wymieszać i przełożyć do dwóch podłużnych keksowych foremek.

Krok 5

Piec w temperaturze 180 stopni w czasie 1 godziny.

Krok 6

Udekorować posiekanymi orzechami włoskimi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piernik staropolski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piernik staropolski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piernik staropolski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piernik staropolski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piernik staropolski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piernik staropolski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piernik staropolski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej