Wskazówki pieczenia:
Składniki:
- Kostka do pieczenia Kasia - 1 sztuka
- cukier - 0.5 szklanek
- miód - 3 łyżki
- jajko - 8 sztuk
- mąka - 75 dekagramów
- soda - 1 łyżeczka
- orzechy włoskie - 10 dekagramów
- rodzynki - 8 dekagramów
- skórka pomarańczowa - 2 łyżki
- migdały - 1 łyżka
- kakao - 3 łyżki
- przyprawa do piernika - 1 opakowanie
- proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
- Jajka zmiksować z cukrem, dodać roztopioną i przestudzoną Kasie.
- Dołączyć przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę, rozdrobnione bakalie, skórkę z pomarańczy, kakao, miód, przyprawę do piernika.
- Całość dokładnie wymieszać - ciasto powinno mieć konsystencję śmietany.
- Wylać na przygotowaną wcześniej blaszkę i piec 45 minut w 180 stopniach.