| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ciasto: Kasię, miód i cukier puder stopić i ostudzić. |
| Krok 2 |
| Po ostygnięciu dodać mąkę. Mieszać aż całość będzie gładka. |
| Krok 3 |
| Wbić 2 całe jajka i przyprawę do piernika. |
| Krok 4 |
| Sodę rozpuścić w mleku i dodać do ciasta. Wyrobić i pozostawić w lodówce na 2 - 4 tygodnie. |
| Krok 5 |
| Ciasto rozdzielić na 4 równe części i piec ok.10-15 minut. |
| Krok 6 |
| Masa: czekolada, mleko i cukier rozpuścić, a następnie ostudzić. |
| Krok 7 |
| Kasię rozpuścić i dodać 4 żółtka po jednym, ciągle mieszając. |
| Krok 8 |
| Do masy dodać rozpuszczoną czekoladę, upieczone ciasta nasączyć kawą. Posmarować dżemem, albo powidłami. |
| Krok 9 |
| Polać masą czekoladową, położyć drugi placek i znowu powidłami, masą, przykryć trzecim plackiem. Polać osobno przyrządzoną masą czekoladową. |