Przygotowanie |
Krok 1 |
Ciasto: Kasię, miód i cukier puder stopić i ostudzić. |
Krok 2 |
Po ostygnięciu dodać mąkę. Mieszać aż całość będzie gładka. |
Krok 3 |
Wbić 2 całe jajka i przyprawę do piernika. |
Krok 4 |
Sodę rozpuścić w mleku i dodać do ciasta. Wyrobić i pozostawić w lodówce na 2 - 4 tygodnie. |
Krok 5 |
Ciasto rozdzielić na 4 równe części i piec ok.10-15 minut. |
Krok 6 |
Masa: czekolada, mleko i cukier rozpuścić, a następnie ostudzić. |
Krok 7 |
Kasię rozpuścić i dodać 4 żółtka po jednym, ciągle mieszając. |
Krok 8 |
Do masy dodać rozpuszczoną czekoladę, upieczone ciasta nasączyć kawą. Posmarować dżemem, albo powidłami. |
Krok 9 |
Polać masą czekoladową, położyć drugi placek i znowu powidłami, masą, przykryć trzecim plackiem. Polać osobno przyrządzoną masą czekoladową. |