|
Składniki | ||
mąka | 2 szklanki | |
miód | 2 łyżki | |
soda oczyszczona | 1 łyżeczka | |
przyprawa do piernika | 3 łyżeczki | |
jajko | 1 sztuka | |
cukier | 0.5 szklanek | |
Kostka do pieczenia Kasia | 50 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Miód rozpuszczamy i do gorącego dodajemy przyprawę do piernika, a następnie Kasię. |
Krok 2 |
Gorącą masę wylewamy na mąkę i przecieramy. |
Krok 3 |
Dodajemy jajko, sodę i cukier i zagniatamy ciasto, w razie potrzeby podsypując je maką. |
Krok 4 |
Wałkujemy na placek grubości -2-4 milimetrów i wycinamy ciasteczka, układamy na posmarowanej tłuszczem blaszce i pieczemy na złoto BARDZO WAŻNE! ZDEJMOWAĆ Z BLASZKI ZARAZ PO WYJĘCIU Z PIEKARNIKA:) |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |