|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 0.5 opakowań | |
miód | 200 gramów | |
cukier | 0.5 szklanek | |
mąka | 2 szklanki | |
soda oczyszczona | 1 łyżeczka | |
przyprawa do piernika | 1 opakowanie | |
cynamon | 1 łyżeczka | |
mleko | 1 szklanka | |
jajko | 3 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Mleko, cukier, miód i przyprawę do piernika wymieszać i zagotować. |
Krok 2 |
Kiedy się już zagotuje, należy wrzucić pół kostki margaryny Kasi. |
Krok 3 |
Następnie ostudzić, powstanie gęsta masa. |
Krok 4 |
Jajka, mąkę, sodę oraz cynamon należy zmiksować, dodać do powstałej gęstej, ostudzonej masy i wymieszać. |
Krok 5 |
Powstałą masę dać do foremki (w moim przypadku była to w kształcie jajka) i piec 40-50 min w temp. 190 stopni. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |