Piernikowa pisanka

0


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia0.5 opakowań
miód200 gramów
cukier0.5 szklanek
mąka2 szklanki
soda oczyszczona1 łyżeczka
przyprawa do piernika1 opakowanie
cynamon1 łyżeczka
mleko1 szklanka
jajko3 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Mleko, cukier, miód i przyprawę do piernika wymieszać i zagotować.
Krok 2
Kiedy się już zagotuje, należy wrzucić pół kostki margaryny Kasi.
Krok 3
Następnie ostudzić, powstanie gęsta masa.
Krok 4
Jajka, mąkę, sodę oraz cynamon należy zmiksować, dodać do powstałej gęstej, ostudzonej masy i wymieszać.
Krok 5
Powstałą masę dać do foremki (w moim przypadku była to w kształcie jajka) i piec 40-50 min w temp. 190 stopni.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl