| |||||||||
| Składniki | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 0.5 opakowań | |
| miód | 200 gramów | |
| cukier | 0.5 szklanek | |
| mąka | 2 szklanki | |
| soda oczyszczona | 1 łyżeczka | |
| przyprawa do piernika | 1 opakowanie | |
| cynamon | 1 łyżeczka | |
| mleko | 1 szklanka | |
| jajko | 3 sztuki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mleko, cukier, miód i przyprawę do piernika wymieszać i zagotować. |
| Krok 2 |
| Kiedy się już zagotuje, należy wrzucić pół kostki margaryny Kasi. |
| Krok 3 |
| Następnie ostudzić, powstanie gęsta masa. |
| Krok 4 |
| Jajka, mąkę, sodę oraz cynamon należy zmiksować, dodać do powstałej gęstej, ostudzonej masy i wymieszać. |
| Krok 5 |
| Powstałą masę dać do foremki (w moim przypadku była to w kształcie jajka) i piec 40-50 min w temp. 190 stopni. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |