| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mleko podgrzać z cukrem, miodem i Kasią. |
| Krok 2 |
| Mieszać żeby cukier się rozpuścił. |
| Krok 3 |
| Gdy wystygnie dodać mąkę, kakao, sodę, żółtka i przyprawę do piernika. |
| Krok 4 |
| Wymieszać mikserem na jednolitą masę, dodać ubite na sztywno białka i jeszcze raz delikatnie wymieszać łyżką. |
| Krok 5 |
| Wlać ciasto, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec. |
| Krok 6 |
| Piec w formie serca lub zwykłej blaszce (potem wykrajać nożem kształt serca) wyłożonej papierem do pieczenia. |
| Krok 7 |
| Wypieczony piernik wyjąć ostudzić i przełożyć dżemem brzoskwiniowym. |
| Krok 8 |
| Polać polewą obsypać posypką zrobić napis z rozpuszczonej białej czekolady. |
| Krok 9 |
| Sposób wykonania polewy: Składniki polewy rozpuścić na małym ogniu i pogotować chwilę aż pokażą się bąbelki, zdjąć z ognia i ostudzić. |