Przygotowanie |
Krok 1 |
Mleko podgrzać z cukrem, miodem i Kasią. |
Krok 2 |
Mieszać żeby cukier się rozpuścił. |
Krok 3 |
Gdy wystygnie dodać mąkę, kakao, sodę, żółtka i przyprawę do piernika. |
Krok 4 |
Wymieszać mikserem na jednolitą masę, dodać ubite na sztywno białka i jeszcze raz delikatnie wymieszać łyżką. |
Krok 5 |
Wlać ciasto, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec. |
Krok 6 |
Piec w formie serca lub zwykłej blaszce (potem wykrajać nożem kształt serca) wyłożonej papierem do pieczenia. |
Krok 7 |
Wypieczony piernik wyjąć ostudzić i przełożyć dżemem brzoskwiniowym. |
Krok 8 |
Polać polewą obsypać posypką zrobić napis z rozpuszczonej białej czekolady. |
Krok 9 |
Sposób wykonania polewy: Składniki polewy rozpuścić na małym ogniu i pogotować chwilę aż pokażą się bąbelki, zdjąć z ognia i ostudzić. |