Pierogi leniwe ze szpinakiem

Składniki:

  • twaróg - 300 gramów
  • mąka ziemniaczana - 1 łyżka
  • mąka pszenna - 0.33 szklanek
  • dodatkowa mąka do podsypania - 1 łyżka
  • jajko - 1 sztuka
  • żółtko - 1 sztuka
  • białko - 1 sztuka
  • szpinak mielony - 30 gramów
  • szpinak świeży - 100 gramów
  • Fix Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
  • oliwa z oliwek do polania

Sposób przygotowania:

  1. Do sera dodaj żółtko, szpinak mielony, cukier i dokładnie wymieszaj.
  2. Do masy dodaj Fix Spaghetti Bolognese Knorr, mąkę i podczas mieszania dodawaj białko.
  3. Formuj walce podsypując je mąką, spłaszcz lekko ręka, pokrój w rąby.
  4. Włóż leniwe do wrzątku i gotuj do wypłynięcia.
  5. Gotowe leniwe podawaj polane margaryną i z dodatkiem świeżego szpinaku.