| |||||||||
| Składniki | ||
| twaróg | 300 gramów | |
| mąka ziemniaczana | 1 łyżka | |
| mąka pszenna | 0.33 szklanek | |
| dodatkowa mąka do podsypania | 1 łyżka | |
| jajko | 1 sztuka | |
| żółtko | 1 sztuka | |
| białko | 1 sztuka | |
| szpinak mielony | 30 gramów | |
| szpinak świeży | 100 gramów | |
| Fix Spaghetti Bolognese Knorr | 1 opakowanie | |
| oliwa z oliwek do polania | 
| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Do sera dodaj żółtko, szpinak mielony, cukier i dokładnie wymieszaj. | 
| Krok 2 | 
| Do masy dodaj Fix Spaghetti Bolognese Knorr, mąkę i podczas mieszania dodawaj białko. | 
| Krok 3 | 
| Formuj walce podsypując je mąką, spłaszcz lekko ręka, pokrój w rąby. | 
| Krok 4 | 
| Włóż leniwe do wrzątku i gotuj do wypłynięcia. | 
| Krok 5 | 
| Gotowe leniwe podawaj polane margaryną i z dodatkiem świeżego szpinaku. | 
| Autor: przepisy.pl   |