|
Składniki | ||
twaróg | 300 gramów | |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka | |
mąka pszenna | 0.33 szklanek | |
dodatkowa mąka do podsypania | 1 łyżka | |
jajko | 1 sztuka | |
żółtko | 1 sztuka | |
białko | 1 sztuka | |
szpinak mielony | 30 gramów | |
szpinak świeży | 100 gramów | |
Fix Spaghetti Bolognese Knorr | 1 opakowanie | |
oliwa z oliwek do polania |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Do sera dodaj żółtko, szpinak mielony, cukier i dokładnie wymieszaj. |
Krok 2 |
Do masy dodaj Fix Spaghetti Bolognese Knorr, mąkę i podczas mieszania dodawaj białko. |
Krok 3 |
Formuj walce podsypując je mąką, spłaszcz lekko ręka, pokrój w rąby. |
Krok 4 |
Włóż leniwe do wrzątku i gotuj do wypłynięcia. |
Krok 5 |
Gotowe leniwe podawaj polane margaryną i z dodatkiem świeżego szpinaku. |
Autor: przepisy.pl |