Pierogi ruskie

86


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
mąka750 gramów
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr1 unit
ziemniaki200 gramów
ser biały200 gramów
jajko1 sztuka
woda0.5 szklanek
cebula50 gramów
tłuszcz30 gramów
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
natka pietruszki0.5 pęczków
Przygotowanie
Krok 1
Przesiej mąkę, dodaj wodę i jajko. Zagnieć i wyrób ciasto na jednolitą masę.
Krok 2
Ziemniaki ugotuj. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Wystudzone ziemniaki przepuść przez maszynkę wraz z twarogiem i cebulą, dodaj rozkruszoną mini kostkę Knorr i pieprz.
Krok 3
Podziel ciasto na kilka kawałków, każdy wałkuj cienko i wykrawaj z niego krążki o średnicy około 5 centymetrów. Na środek krążka nakładaj farsz. Składaj na pół, dokładnie zlepiając brzegi.
Krok 4
Na wrzącą osoloną wodę wrzucaj partiami pierogi, zamieszaj. Gdy podpłyną w górę, gotuj jeszcze 2 minuty. Gotowe wyjmuj łyżką cedzakową. Natkę posiekaj. Pierogi podawaj polane zrumienioną cebulką i posypane natką pietruszki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl