Przygotowanie |
Krok 1 |
Do lekko osolonej mąki stopniowo dodajemy wodę i wyrabiamy, aż uzyskamy elastyczne i jednolite ciasto. |
Krok 2 |
Ziemniaki obiramy i gotujemy. Ostudzone gnieciemy tłuczkiem. |
Krok 3 |
1 cebulę kroimy w kostkę i szklimy na odrobinie tłuszczu. |
Krok 4 |
Zeszkoloną cebulę mieszamy z ziemniakami i twarogiem. Doprawiamy Delikatem do smaku. |
Krok 5 |
Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek, z którego wycinamy kółka. Nakładamy na nie farsz i lepimy. Najwygodniej posłużyć się maszynką do lepienia pierogów. |
Krok 6 |
Pozostałe dwie cebule również siekamy i szklimy na maśle.
|
Krok 7 |
W tym samym czasie gotujemy pierogi we wrzątku, do czasu, aż wypłyną na powierzchnię. Wtedy odcedzamy i nakładamy na nie zeszkloną cebulę.
Smacznego! |