| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Do lekko osolonej mąki stopniowo dodajemy wodę i wyrabiamy, aż uzyskamy elastyczne i jednolite ciasto. |
| Krok 2 |
| Ziemniaki obiramy i gotujemy. Ostudzone gnieciemy tłuczkiem. |
| Krok 3 |
| 1 cebulę kroimy w kostkę i szklimy na odrobinie tłuszczu. |
| Krok 4 |
| Zeszkoloną cebulę mieszamy z ziemniakami i twarogiem. Doprawiamy Delikatem do smaku. |
| Krok 5 |
| Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek, z którego wycinamy kółka. Nakładamy na nie farsz i lepimy. Najwygodniej posłużyć się maszynką do lepienia pierogów. |
| Krok 6 |
| Pozostałe dwie cebule również siekamy i szklimy na maśle.
|
| Krok 7 |
| W tym samym czasie gotujemy pierogi we wrzątku, do czasu, aż wypłyną na powierzchnię. Wtedy odcedzamy i nakładamy na nie zeszkloną cebulę.
Smacznego! |