|
Składniki | ||
Rozczyn: | ||
mleko | 1 szklanka | |
mąka | 1 łyżka | |
cukier | 1 łyżka | |
drożdże | 5 dekagramów | |
Ciasto: | ||
mąka | 0.5 kilogramów | |
jajko | 2 sztuki | |
sól | 0.5 łyżeczek | |
Farsz: | ||
pieczarki | 50 dekagramów | |
cebula | 1 sztuka | |
olej | 1 unit | |
vegeta |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Robimy rozczyn: do miski wrzucamy mąkę, cukier, drożdże oraz podgrzane mleko. |
Krok 2 |
Wyrabiamy i pozostawiamy do wyrośnięcia na ok 20 min. |
Krok 3 |
Rozwałkujemy i wykrawamy koła. |
Krok 4 |
Farsz: pieczarki i cebulę kroimy w kostkę i smażymy. |
Krok 5 |
Gdy farsz ostygnie, nakładamy na koła i zwijamy jak pierogi. |
Krok 6 |
Odstawiamy do wyrośnięcia i smażymy jak pączki na złoto z obu stron. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |