Pierogi wiedeńskie

0


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
Rozczyn:
mleko1 szklanka
mąka1 łyżka
cukier1 łyżka
drożdże5 dekagramów
Ciasto:
mąka0.5 kilogramów
jajko2 sztuki
sól0.5 łyżeczek
Farsz:
pieczarki50 dekagramów
cebula1 sztuka
olej1 unit
vegeta
Przygotowanie
Krok 1
Robimy rozczyn: do miski wrzucamy mąkę, cukier, drożdże oraz podgrzane mleko.
Krok 2
Wyrabiamy i pozostawiamy do wyrośnięcia na ok 20 min.
Krok 3
Rozwałkujemy i wykrawamy koła.
Krok 4
Farsz: pieczarki i cebulę kroimy w kostkę i smażymy.
Krok 5
Gdy farsz ostygnie, nakładamy na koła i zwijamy jak pierogi.
Krok 6
Odstawiamy do wyrośnięcia i smażymy jak pączki na złoto z obu stron.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl