Przygotowanie |
Krok 1 |
Składniki na ciasto przełóż do miski i wyrób ciasto. Gotowe odłóż na pół godziny.
|
Krok 2 |
W rondelku rozgrzej margarynę i przesmaż cebulę pokrojoną w kostkę oraz posiekany czosnek. Dodaj ciecierzycę oraz bulion. Zmiksuj wszystko na gładką masę, dodaj posiekaną natkę i dopraw do smaku. Farsz wystudź. |
Krok 3 |
Ciasto rozwałkuj cienko, a następnie wytnij krążki średnicy ok. 10 cm. Na każdy z nich nałóż
łyżeczkę farszu i formuj pierogi. |
Krok 4 |
Przygotowane pierogi wkładaj na wrzącą, lekko osoloną wodę i gotuj ok. 2-3 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię. |
Krok 5 |
Na patelni przesmaż cebulę pokrojoną w paski. Zdejmij patelnię z ognia, wlej niepełną
szklankę zimnej wody i dodaj Sos do pieczeni z cebulką Knorr. Mieszając rozpuść ją. Sos gotuj na małym ogniu 2 minuty. Gotowe pierogi obsmaż na patelni i podawaj z cebulowym sosem. |