Przygotowanie |
Krok 1 |
Pół kilograma mąki połącz z jajkami i gorącą wodą. Zagnieć ciasto i wyrabiaj około 20 minut. Odstaw w chłodne miejsce na 30 minut, aby odpoczęło. |
Krok 2 |
Suszone grzyby namocz, jak zrobią się miękkie drobno posiekaj. |
Krok 3 |
Pieczarki i cebulę pokrój w kostkę, czosnek posiekaj. |
Krok 4 |
Podsmaż na maśle czosnek, cebulę, następnie grzyby. |
Krok 5 |
Dodaj Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr i duś całość, aż farsz zrobi się kleisty i cały płyn odparuje. Odstaw do ostygnięcia. |
Krok 6 |
Ciasto wyłóż na stolnicę posypaną mąką i cienko rozwałkuj. Za pomocą szklanki wytnij kółka, nakładaj farsz i zlepiaj pierogi. |
Krok 7 |
Gotuj około 5-6 minut w osolonym wrzątku. Podawaj polane roztopionym masłem i posypane posiekaną natką pietruszki. |