Przygotowanie |
Krok 1 |
Ugotowałam kaszę gryczaną gotowałam ją 25 minut Wiadomo kasza podwaja swoja objętość więc bylo jaj dużo. Po ugotowaniu wyłożyłam ją talerz . Pieczarki umyłam i starłam na grubych oczkach na tarce . Usmażyłam na patelni dodając odrobinę jarzynki do smaku. |
Krok 2 |
Pieczarki poddusiłam i usmażyłam i tu niespodzianka dodałam łyżeczkę Czubrycy zielonej co za zapach jaki się unosił można tylko sobie wyobrazić czubryce mozna dodawać też do sałatek , dodałam do pieczarek ugotowaną kaszę gryczaną ,wymieszałam i chwile smażyłam dodałam jedna kostkę rosół wołowy knorr pokruszoną i rozpuszczoną w 2 łyżkach wody i to wlałam na farsz , Po usmażeniu wyjęłam farsz do miski do ostudzenia . |
Krok 3 |
ciasto wykonanie
Do miski wsypałam mąkę ,wbiłam 2 jajka dodałam szczyptę soli i 2 łyżki oleju wymieszałam i zagniotłam ciasto . sporo wyszło mi pierogów tak na 4 porcję po 10 sztuk wykrajałam szklanka kułeczka ale i tak wyszły znakomicie |