Pierogi z mięsem
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • wołowina z rosołu - 750 gramów
  • mąka - 500 gramów
  • jajko - 1 sztuka
  • cebula - 4 sztuki
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżka
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Siekamy drobno cebulę i szklimy na patelni.
  2. Mięso z rosołu kroimy w kawałki i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia dodając połowę zeszklonej cebuli. Farsz doprawiamy do smaku czosnkiem i przyprawą delikat.
  3. Mąkę przesiewamy do miski, wbijamy jajko i wyrabiamy ciasto stopniowo dodając wodę. Gotowe ciasto cienko rozwałkowujemy i wycinamy kółka. W środku każdego kółka nakładamy porcję mięsa i lepimy pierogi.
  4. W międzyczasie doprowadzamy do wrzenia garnek osolonej wody. Wrzucamy do niego pierogi i gotujemy kilka minut, do czasu, aż wypłyną na powierzchnię. Wyjmujemy łyżką cedzakową. Podajemy z resztą zeszklonej cebuli lub z zasmażką z bułki tartej. Smacznego!