Pierogi z serem

9


Średnie


50 min.


4 os.

Składniki
mąka250 gramów
jaja1 sztuka
ser twarogowy półtłusty200 gramów
cukier2 łyżeczki
olej3 łyżki
wrzatek120 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Mąkę przesiej do miski, dodaj olej i zalej wrzątkiem. Wymieszaj i szczelnie zakryj folią. Odstaw na 15 min. Po tym czasie rozwałkuj i wytnij średniej wielkości krążki za pomocą np. szklanki
Krok 2
Ser przekręć przez maszynkę albo dobrze rozgnieć widelcem, dodaj cukier oraz żółtko. Dobrze wymieszać.
Krok 3
Następnie nałóż na kawałki ciasta i lep pierogi.
Krok 4
Zagotuj w garnku wodę, lekko osól i wrzuć pierogi na wrzątek, a gdy wypłyną na wierzch delikatnie je wyjmij łyżką cedzakową i przełóż na talerz.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl