Przygotowanie |
Krok 1 |
Opłukaną soję namocz w dużej ilości zimnej wody i zostaw na noc. Następnego dnia ugotuj na miękko w świeżej wodzie z dodatkiem kostki Knorr. |
Krok 2 |
Grzyby mocz w wodzie około 1 godziny. Ugotuj je w nowej wodzie. |
Krok 3 |
Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na oleju. Połowę cebuli, grzyby i soję (kilka nasion zostawić do posypania) przepuść przez maszynkę do mięsa. |
Krok 4 |
Dodaj jajko i dopraw do smaku pieprzem i majerankiem. |
Krok 5 |
Z mąki, jajka, szczypty soli, oleju i 3 łyżek letniej wody zagnieć ciasto. |
Krok 6 |
Rozwałkuj i wyciśnij krążki na pierogi. Nałóż farsz i sklej. |
Krok 7 |
Wrzucaj na wrzącą wodę. Gotuj 4 minuty od wypłynięcia. Pierogi podawaj z pozostawioną cebulą i soją. |