Pierogi z soją i grzybami

12


Trudne


90 min.


6 os.

Składniki
Bulion na włoszczyźnie Knorr1 sztuka
Ciasto:
mąka2 szklanki
jajko1 sztuka
sól
olej
Farsz:
soja 1 szklanka
grzyby suszone 4 sztuki
cebula1 sztuka
jajko1 sztuka
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr1 łyżka
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
olej1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Opłukaną soję namocz w dużej ilości zimnej wody i zostaw na noc. Następnego dnia ugotuj na miękko w świeżej wodzie z dodatkiem kostki Knorr.
Krok 2
Grzyby mocz w wodzie około 1 godziny. Ugotuj je w nowej wodzie.
Krok 3
Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na oleju.  Połowę cebuli, grzyby i soję (kilka nasion zostawić do posypania) przepuść przez maszynkę do mięsa.
Krok 4
Dodaj jajko i dopraw do smaku pieprzem i majerankiem.
Krok 5
Z mąki, jajka, szczypty soli, oleju i 3 łyżek letniej wody zagnieć ciasto.
Krok 6
Rozwałkuj i wyciśnij krążki na pierogi. Nałóż farsz i sklej.
Krok 7
Wrzucaj na wrzącą wodę. Gotuj 4 minuty od wypłynięcia. Pierogi podawaj z pozostawioną cebulą i soją.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl