Pierożki ciastkowe z nadzieniem jabłkowym

2


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia150 gramów
drożdże0.5 sztuk
cukier0.5 szklanek
śmietana1 szklanka
mąka0.5 kilogramów
sól1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Podane składniki zagnieść na elastyczne ciasto, włożyć do zamrażarki na 10 min., następnie rozwałkować, wykrajać krążki tak jak pierogi.
Krok 2
W środek zrobić farsz z jabłek z odrobiną cynamonu i cukru - wedle uznania.
Krok 3
Sklejone pierożki smarować białkiem i posypać grubym cukrem, piec ok. 15 - 20 min. do różowości.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl