Pierożki ravioli z mięsnym farszem

Składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • woda - 2 szklanki
  • pieprz
  • jajko - 1 sztuka
  • sól
  • mąka - 200 gramów
  • ciasto:
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • mielona wołowina - 200 gramów
  • farsz:
  • białko - 1 szklanka

Sposób przygotowania:

  1. Wyrób ciasto i odłóż na godzinę, po czym rozwałkuj je i podziel na 2 płaty.
  2. Cebule, natkę posiekaj.
  3. Wymieszaj dokładnie składniki farszu (prócz białka) i rozkładaj porcje nadzienia rzędami na jednym płacie.
  4. Miejsca bez farszu posmaruj białkiem. Przykryj drugim płatem ciasta i sklej, a następnie pokrój radełkiem na kwadraty. Ugotuj w osolonej wodzie.