|
Składniki | ||
cebula | 1 sztuka | |
woda | 2 szklanki | |
pieprz | ||
jajko | 1 sztuka | |
sól | ||
mąka | 200 gramów | |
ciasto: | ||
natka pietruszki | 1 pęczek | |
mielona wołowina | 200 gramów | |
farsz: | ||
białko | 1 szklanka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Wyrób ciasto i odłóż na godzinę, po czym rozwałkuj je i podziel na 2 płaty. |
Krok 2 |
Cebule, natkę posiekaj. |
Krok 3 |
Wymieszaj dokładnie składniki farszu (prócz białka) i rozkładaj porcje nadzienia rzędami na jednym płacie. |
Krok 4 |
Miejsca bez farszu posmaruj białkiem. Przykryj drugim płatem ciasta i sklej, a następnie pokrój radełkiem na kwadraty. Ugotuj w osolonej wodzie. |
Autor: pasibrzuch |