| |||||||||
| Składniki | ||
| cebula | 1 sztuka | |
| woda | 2 szklanki | |
| pieprz | ||
| jajko | 1 sztuka | |
| sól | ||
| mąka | 200 gramów | |
| ciasto: | ||
| natka pietruszki | 1 pęczek | |
| mielona wołowina | 200 gramów | |
| farsz: | ||
| białko | 1 szklanka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Wyrób ciasto i odłóż na godzinę, po czym rozwałkuj je i podziel na 2 płaty. |
| Krok 2 |
| Cebule, natkę posiekaj. |
| Krok 3 |
| Wymieszaj dokładnie składniki farszu (prócz białka) i rozkładaj porcje nadzienia rzędami na jednym płacie. |
| Krok 4 |
| Miejsca bez farszu posmaruj białkiem. Przykryj drugim płatem ciasta i sklej, a następnie pokrój radełkiem na kwadraty. Ugotuj w osolonej wodzie. |
| Autor: pasibrzuch |