Pierożki ravioli z mięsnym farszem

1


Średnie


60 min.


6 os.

Składniki
cebula1 sztuka
woda2 szklanki
pieprz
jajko1 sztuka
sól
mąka200 gramów
ciasto:
natka pietruszki1 pęczek
mielona wołowina200 gramów
farsz:
białko 1 szklanka
Przygotowanie
Krok 1
Wyrób ciasto i odłóż na godzinę, po czym rozwałkuj je i podziel na 2 płaty.
Krok 2
Cebule, natkę posiekaj.
Krok 3
Wymieszaj dokładnie składniki farszu (prócz białka) i rozkładaj porcje nadzienia rzędami na jednym płacie.
Krok 4
Miejsca bez farszu posmaruj białkiem. Przykryj drugim płatem ciasta i sklej, a następnie pokrój radełkiem na kwadraty. Ugotuj w osolonej wodzie.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl