Przygotowanie |
Krok 1 |
Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody i zagotuj. Następnie odstaw go do ostygnięcia. |
Krok 2 |
Do sosu dodaj odcedzoną kukurydzę, posiekaną kolendrę oraz starty ser. Całość wymieszaj, aby powstał gęsty farsz. |
Krok 3 |
Ciasto filo rozłóż i wytnij nożem paski o szerokości 6 cm. |
Krok 4 |
Następnie, za pomocą pędzla, posmaruj każdą warstwę ciasta ciepłym masłem klarowanym. |
Krok 5 |
Każdy pasek powinien składać się z czterech, pięciu warstw. Gdy będą gotowe, nałóż farsz i zwijaj trójkąty z ciasta, składając je na przemian. |
Krok 6 |
Gotowe pierożki smaż na głębokim tłuszczu. Gdy nabiorą rumianej barwy, odcedź je na ręczniku papierowym i natychmiast podawaj. |