| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody i zagotuj. Następnie odstaw go do ostygnięcia. |
| Krok 2 |
| Do sosu dodaj odcedzoną kukurydzę, posiekaną kolendrę oraz starty ser. Całość wymieszaj, aby powstał gęsty farsz. |
| Krok 3 |
| Ciasto filo rozłóż i wytnij nożem paski o szerokości 6 cm. |
| Krok 4 |
| Następnie, za pomocą pędzla, posmaruj każdą warstwę ciasta ciepłym masłem klarowanym. |
| Krok 5 |
| Każdy pasek powinien składać się z czterech, pięciu warstw. Gdy będą gotowe, nałóż farsz i zwijaj trójkąty z ciasta, składając je na przemian. |
| Krok 6 |
| Gotowe pierożki smaż na głębokim tłuszczu. Gdy nabiorą rumianej barwy, odcedź je na ręczniku papierowym i natychmiast podawaj. |