Pierożki Samosa ze słodko kwaśną kukurydzą

9


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
kukurydza z puszki2 opakowania
Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr1 opakowanie
woda1 szklanka
ciasto filo1 opakowanie
świeża kolendra1 pęczek
ser żółty cheddar100 gramów
masło klarowane120 mililitrów
olej do smażenia1 litr
Przygotowanie
Krok 1
Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody i zagotuj. Następnie odstaw go do ostygnięcia.
Krok 2
Do sosu dodaj odcedzoną kukurydzę, posiekaną kolendrę oraz starty ser. Całość wymieszaj, aby powstał gęsty farsz.
Krok 3
Ciasto filo rozłóż i wytnij nożem paski o szerokości 6 cm.
Krok 4
Następnie, za pomocą pędzla, posmaruj każdą warstwę ciasta ciepłym masłem klarowanym.
Krok 5
Każdy pasek powinien składać się z czterech, pięciu warstw. Gdy będą gotowe, nałóż farsz i zwijaj trójkąty z ciasta, składając je na przemian.
Krok 6
Gotowe pierożki smaż na głębokim tłuszczu. Gdy nabiorą rumianej barwy, odcedź je na ręczniku papierowym i natychmiast podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl