Pierożki samosy

0


Łatwe


60 min.


5 os.

Składniki
olej300 mililitrów
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 łyżka
papryczka chilli1 sztuka
mąka100 gramów
kolendra1 pęczek
imbir1 łyżeczka
curry8 sztuk
kurkuma1 łyżka
ciasto filo1 opakowanie
paluszki krabowe200 gramów
ziarna gorczycy1 łyżeczka
Przygotowanie
Krok 1
Na rozgrzaną łyżkę oleju wrzuć ziarna gorczycy, listki curry, imbir i posiekaną papryczkę chili. Smaż przez 5 minut ciągle mieszając.
Krok 2
Dodaj posiekane paluszki krabowe, posiekane listki kolendry, przyprawę Knorr i wymieszaj. Smaż kolejne 3 minuty.
Krok 3
Wymieszaj mąkę z kilkoma łyżkami wody, aby powstała gładka pasta.
Krok 4
Ciasto filo podziel pasy o szerokości 4cm. Na początek każdego paska nakładaj porcję ciasta składaj w trójkąty zakładając jedną warstwę na drugą aż pasek z ciasta się skończy. Sklejaj pastą z mąki i wody.
Krok 5
W rondlu rozgrzej olej, wrzucaj pierożki i smaż na złoty kolor. Po wyjęciu odsącz je z tłuszczu i podawaj.
Autor: garlicPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl