Pierożki serowo-wiśniowe

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

3 łyżki

1 opakowanie

1

nadzienie:

2 sztuki

6 łyżek

1

1

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Zagnieśc ciasto z mąki,margaryny,cukier waniliowy,cukru i śmietany,włożyc na 30 minut do lodówki.

Krok 3

Twaróg rozgnieśc widelcem z jajkami i cukrem dodac wiśnie wymieszac.

Krok 4

Ciasto rozwałkowac wyciąc krążki nałożyc łyżeczkę farszu i zlepic.

Krok 5

Piec 30 minut.Posypac cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierożki serowo-wiśniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierożki serowo-wiśniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierożki serowo-wiśniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierożki serowo-wiśniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierożki serowo-wiśniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierożki serowo-wiśniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierożki serowo-wiśniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej