| |||||||||
| Składniki | ||
| Ciasto: | ||
| sól | 1 szczypta | |
| mleko | 1 szklanka | |
| Masa: | ||
| banan | 2 sztuki | |
| Ciasto: | ||
| mąka | 50 dekagramów | |
| olej do smażenia | 1 opakowanie | |
| drożdże | 4 dekagramy | |
| żółtko | 2 sztuki | |
| cukier puder | 2 łyżki | |
| Masa: | ||
| krem czekoladowy | 1 opakowanie | |
| Ciasto: | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 0.25 opakowań |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Z drożdży, mleka, soli, cukru i łyżki mąki robimy rozczyn (odstawiamy do wyrośnięcia na ok. pół godziny). |
| Krok 2 |
| Kasię roztapiamy. Mąkę przesiewamy, dodajemy żółtka, rozczyn, zagniatamy, wlewamy roztopione zimną Kasię i wyrabiamy ciasto aż masło się wchłonie. |
| Krok 3 |
| Ciasto rozwałkowujemy na placek grubości ok. 0,5 cm wycinamy krążki. Nakładamy pół łyżeczki czekolady i półplasterek banana grubości 0,5 cm. Smażymy w głębokim oleju jak pączki. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |