PIEROŻKI Z BANANEM I CZEKOLADĄ
  • 30 minut
  • Łatwe

Składniki:

    ciasto
  • mąka - 50 dekagramów
  • żółtko - 2 sztuki
  • drożdże - 4 dekagramy
  • mleko - 1 szklanka
  • cukier puder - 2 łyżki
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.25 opakowań
  • sól - 1 szczypta
  • olej do smażenia - 1 opakowanie
  • masa
  • banan - 2 sztuki
  • krem czekoladowy - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Z drożdży, mleka, soli, cukru i łyżki mąki robimy rozczyn (odstawiamy do wyrośnięcia na ok. pół godziny).
  2. Kasię roztapiamy. Mąkę przesiewamy, dodajemy żółtka, rozczyn, zagniatamy, wlewamy roztopione zimną Kasię i wyrabiamy ciasto aż masło się wchłonie.
  3. Ciasto rozwałkowujemy na placek grubości ok. 0,5 cm wycinamy krążki. Nakładamy pół łyżeczki czekolady i półplasterek banana grubości 0,5 cm. Smażymy w głębokim oleju jak pączki.