|
Składniki | ||
Ciasto: | ||
sól | 1 szczypta | |
mleko | 1 szklanka | |
Masa: | ||
banan | 2 sztuki | |
Ciasto: | ||
mąka | 50 dekagramów | |
olej do smażenia | 1 opakowanie | |
drożdże | 4 dekagramy | |
żółtko | 2 sztuki | |
cukier puder | 2 łyżki | |
Masa: | ||
krem czekoladowy | 1 opakowanie | |
Ciasto: | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 0.25 opakowań |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Z drożdży, mleka, soli, cukru i łyżki mąki robimy rozczyn (odstawiamy do wyrośnięcia na ok. pół godziny). |
Krok 2 |
Kasię roztapiamy. Mąkę przesiewamy, dodajemy żółtka, rozczyn, zagniatamy, wlewamy roztopione zimną Kasię i wyrabiamy ciasto aż masło się wchłonie. |
Krok 3 |
Ciasto rozwałkowujemy na placek grubości ok. 0,5 cm wycinamy krążki. Nakładamy pół łyżeczki czekolady i półplasterek banana grubości 0,5 cm. Smażymy w głębokim oleju jak pączki. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |