PIEROŻKI Z BANANEM I CZEKOLADĄ

0


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
sól1 szczypta
mleko1 szklanka
Masa:
banan2 sztuki
Ciasto:
mąka50 dekagramów
olej do smażenia1 opakowanie
drożdże4 dekagramy
żółtko2 sztuki
cukier puder2 łyżki
Masa:
krem czekoladowy1 opakowanie
Ciasto:
Kostka do pieczenia Kasia0.25 opakowań
Przygotowanie
Krok 1
Z drożdży, mleka, soli, cukru i łyżki mąki robimy rozczyn (odstawiamy do wyrośnięcia na ok. pół godziny).
Krok 2
Kasię roztapiamy. Mąkę przesiewamy, dodajemy żółtka, rozczyn, zagniatamy, wlewamy roztopione zimną Kasię i wyrabiamy ciasto aż masło się wchłonie.
Krok 3
Ciasto rozwałkowujemy na placek grubości ok. 0,5 cm wycinamy krążki. Nakładamy pół łyżeczki czekolady i półplasterek banana grubości 0,5 cm. Smażymy w głębokim oleju jak pączki.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl