Przygotowanie |
Krok 1 |
Kapustę poszatkuj. Do mięsa dodaj posiekane cebulki dymki oraz kapustę i dokładnie wymieszaj. |
Krok 2 |
Masę mięsną dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. |
Krok 3 |
Przygotuj ciasto: mąkę przesyp do miski, wlej wodę oraz olej, zagnieć i dobrze wyrób. Odstaw ciasto na 10 minut. |
Krok 4 |
Następnie ulep z ciasta wałek i pokrój na około 50 plasterków. Każdy plasterek cieniutko rozwałkuj na koło. |
Krok 5 |
Na środku kółek układaj farsz i sklejaj pierogi. |
Krok 6 |
Na rozgrzany olej wkładaj pierogi i smaż przez minutę. |
Krok 7 |
Kiedy zaczną się rumienić, dolej pół szklanki wody i gotuj przez 6 minut pod przykryciem. Pierogi będą gotowe, gdy cała woda wyparuje. Podawaj skropione olejem sezamowym. |