| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kapustę poszatkuj. Do mięsa dodaj posiekane cebulki dymki oraz kapustę i dokładnie wymieszaj. |
| Krok 2 |
| Masę mięsną dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. |
| Krok 3 |
| Przygotuj ciasto: mąkę przesyp do miski, wlej wodę oraz olej, zagnieć i dobrze wyrób. Odstaw ciasto na 10 minut. |
| Krok 4 |
| Następnie ulep z ciasta wałek i pokrój na około 50 plasterków. Każdy plasterek cieniutko rozwałkuj na koło. |
| Krok 5 |
| Na środku kółek układaj farsz i sklejaj pierogi. |
| Krok 6 |
| Na rozgrzany olej wkładaj pierogi i smaż przez minutę. |
| Krok 7 |
| Kiedy zaczną się rumienić, dolej pół szklanki wody i gotuj przez 6 minut pod przykryciem. Pierogi będą gotowe, gdy cała woda wyparuje. Podawaj skropione olejem sezamowym. |