Pierożki z wieprzowiną

8


Łatwe


45 min.


6 os.

Składniki
woda0.75 szklanek
olej2 łyżki
cukier2 łyżeczki
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr25 gramów
mąka3 szklanki
olej sezamowy1 łyżka
olej do smażenia6 łyżek
kapusta200 gramów
wieprzowina mielona 500 gramów
Cebule dymki posiekane150 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Kapustę poszatkuj. Do mięsa dodaj posiekane cebulki dymki oraz kapustę i dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Masę mięsną dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.
Krok 3
Przygotuj ciasto: mąkę przesyp do miski, wlej wodę oraz olej, zagnieć i dobrze wyrób. Odstaw ciasto na 10 minut.
Krok 4
Następnie ulep z ciasta wałek i pokrój na około 50 plasterków. Każdy plasterek cieniutko rozwałkuj na koło.
Krok 5
Na środku kółek układaj farsz i sklejaj pierogi.
Krok 6
Na rozgrzany olej wkładaj pierogi i smaż przez minutę.
Krok 7
Kiedy zaczną się rumienić, dolej pół szklanki wody i gotuj przez 6 minut pod przykryciem. Pierogi będą gotowe, gdy cała woda wyparuje. Podawaj skropione olejem sezamowym.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl