Pierś faszerowana szpinakiem
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z kurczka - 4 sztuki
  • świeży lub mrożony szpinak - 450 gramów
  • Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr - 0.5 opakowań
  • śmietana 18% - 100 mililitrów
  • cebula - 0.5 sztuk
  • mozzarella - 2 sztuki
  • pomidor suszony - 4 sztuki
  • oliwa z oliwek - 4 łyżki
  • Przyprawa do złotego kurczaka Knorr - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Mrożony szpinak rozmroź i odciśnij dokładnie wodę. Świeży umyj i osusz. W garnku podsmaż cebulę oraz szpinak, a następnie dodaj pokrojone w kostkę suszone pomidory.
  2. Całość zalej rozmieszanym w śmietanie Fixem Knorr i zagotuj. Ostudź szpinak, po czym dodaj pokrojoną w kostkę mozzarellę.
  3. Natnij pierś nożem tak, aby powstała kieszonka. Umieść w niej farsz i zepnij wykałaczką.
  4. Piersi oprósz przyprawą Knorr i obsmaż z obu stron na patelni. Następnie piecz w piekarniku rozgrzanym do 190 °C przez 10 minut.