Pierś faszerowana szpinakiem

102


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
pierś z kurczka4 sztuki
świeży lub mrożony szpinak450 gramów
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr0.5 opakowań
śmietana 18%100 mililitrów
cebula0.5 sztuk
mozzarella2 sztuki
pomidor suszony4 sztuki
oliwa z oliwek4 łyżki
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Mrożony szpinak rozmroź i odciśnij dokładnie wodę. Świeży umyj i osusz. W garnku podsmaż cebulę oraz szpinak, a następnie dodaj pokrojone w kostkę suszone pomidory.
Krok 2
Całość zalej rozmieszanym w śmietanie Fixem Knorr i zagotuj. Ostudź szpinak, po czym dodaj pokrojoną w kostkę mozzarellę.
Krok 3
Natnij pierś nożem tak, aby powstała kieszonka. Umieść w niej farsz i zepnij wykałaczką.
Krok 4
Piersi oprósz przyprawą Knorr i obsmaż z obu stron na patelni. Następnie piecz w piekarniku rozgrzanym do 190 °C przez 10 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl