Pierś indyka smażona na wodzie
  • 30 minut
  • 8 osób
  • Średnie

Składniki:

  • pierś indyka - 1 sztuka
  • oliwa - 1 łyżeczka
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Pierś indyka umyj, wysusz, natrzyj pokruszoną kostką czosnkową.
  2. Na patelnię wlej oliwę i 2 łyżki wody. Połóż mięso i smaż na średnim ogniu, pod przykryciem, aż do wyparowania wody i lekkiego zrumienienia mięsa.
  3. Dolej 2 łyżki wody, chwilę odczekaj aż woda rozpuści wszystkie przypieczone miejsca na patelni, a następnie przekręć mięso na drugą stronę. Przykryj, poczekaj aż się zrumieni, dolej wodę, odczekaj chwilę i obróć na drugą stronę.
  4. Czynności powtarzaj przez około 20-30 minut. Czas smażenia zależy od wielkości kawałka mięsa.