|
Składniki | ||
pierś z kurczaka (filet bez skóry) | 100 gramów | |
sucha kasza jęczmienna pęczak | 3 łyżki | |
świeża marchewka | 100 gramów | |
Flora ProActiv o smaku masła | 1 łyżka | |
sałata lodowa | 1 listek | |
sok z cytryny | 1 łyżka | |
Farsz do mięsa: | ||
olej rzepakowy | 1 łyżeczka | |
mrożony szpinak | 50 gramów | |
ząbek czosnku | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ugotuj kaszę według przepisu na opakowaniu. |
Krok 2 |
Marchewkę obierz i pokrój w kostkę. Ugotuj. do ugotowanej marchewki dodaj Florę ProActiv o smaku masła i zmiksuj całość na gładką masę. |
Krok 3 |
Szpinak uduś na oleju z czosnkiem. Zrób „kieszonkę” w mięsie i wypełnij ją nadzieniem. Mięso usmaż na patelni beztłuszczowej. |
Krok 4 |
Sałatę porwij na drobne fragmenty i dodaj do niej sok z cytryny. |
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz |