| |||||||||
| Składniki | ||
| pierś z kurczaka (filet bez skóry) | 100 gramów | |
| sucha kasza jęczmienna pęczak | 3 łyżki | |
| świeża marchewka | 100 gramów | |
| Flora ProActiv o smaku masła | 1 łyżka | |
| sałata lodowa | 1 listek | |
| sok z cytryny | 1 łyżka | |
| Farsz do mięsa: | ||
| olej rzepakowy | 1 łyżeczka | |
| mrożony szpinak | 50 gramów | |
| ząbek czosnku | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ugotuj kaszę według przepisu na opakowaniu. |
| Krok 2 |
| Marchewkę obierz i pokrój w kostkę. Ugotuj. do ugotowanej marchewki dodaj Florę ProActiv o smaku masła i zmiksuj całość na gładką masę. |
| Krok 3 |
| Szpinak uduś na oleju z czosnkiem. Zrób „kieszonkę” w mięsie i wypełnij ją nadzieniem. Mięso usmaż na patelni beztłuszczowej. |
| Krok 4 |
| Sałatę porwij na drobne fragmenty i dodaj do niej sok z cytryny. |
| Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz |