Pierś kurczaka faszerowana szpinakiem z kaszą jęczmienną, puree z marchewki i mix sałat
  • 45 minut
  • 1 osoba
  • Średnie

Składniki:

  • pierś z kurczaka (filet bez skóry) - 100 gramów
  • sucha kasza jęczmienna pęczak - 3 łyżki
  • świeża marchewka - 100 gramów
  • Flora ProActiv o smaku masła - 1 łyżka
  • sałata lodowa - 1 listek
  • sok z cytryny - 1 łyżka
  • farsz do mięsa
  • olej rzepakowy - 1 łyżeczka
  • mrożony szpinak - 50 gramów
  • ząbek czosnku - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj kaszę według przepisu na opakowaniu.
  2. Marchewkę obierz i pokrój w kostkę. Ugotuj. do ugotowanej marchewki dodaj Florę ProActiv o smaku masła i zmiksuj całość na gładką masę.
  3. Szpinak uduś na oleju z czosnkiem. Zrób „kieszonkę” w mięsie i wypełnij ją nadzieniem. Mięso usmaż na patelni beztłuszczowej.
  4. Sałatę porwij na drobne fragmenty i dodaj do niej sok z cytryny.