Pierś kurczaka faszerowana szpinakiem z kaszą jęczmienną, puree z marchewki i mix sałat

15


Średnie


45 min.


1 os.

Składniki
pierś z kurczaka (filet bez skóry)100 gramów
sucha kasza jęczmienna pęczak3 łyżki
świeża marchewka100 gramów
Flora ProActiv o smaku masła1 łyżka
sałata lodowa1 listek
sok z cytryny1 łyżka
Farsz do mięsa:
olej rzepakowy1 łyżeczka
mrożony szpinak50 gramów
ząbek czosnku1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Ugotuj kaszę według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
Marchewkę obierz i pokrój w kostkę. Ugotuj. do ugotowanej marchewki dodaj Florę ProActiv o smaku masła i zmiksuj całość na gładką masę.
Krok 3
Szpinak uduś na oleju z czosnkiem. Zrób „kieszonkę” w mięsie i wypełnij ją nadzieniem. Mięso usmaż na patelni beztłuszczowej.
Krok 4
Sałatę porwij na drobne fragmenty i dodaj do niej sok z cytryny.
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-MiroszPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl