Pierś kurczaka w sosie piwnym

1


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
cebula1 sztuka
olej1 szklanka
seler0.5 sztuk
pierś z kurczaka 4 sztuki
marchew1 sztuka
miód
mąka1 łyżeczka
ząbki czosnku5 sztuk
koperek2 łyżki
musztarda4 łyżki
piwo1 litr
słodka śmietana2 szklanki
Delikat przyprawa uniwersalna1 unit
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj marynatę - czosnek posiekaj, połącz z olejem, musztardą i koperkiem. Dodaj Delikat Knorr i miód.
Krok 2
Filety umyj i posmaruj przygotowaną marynatą. Po kilku minutach obsmaż na rozgrzanej oliwie z obu stron.
Krok 3
Obierz i umyj warzywa. Cebulę pokrój w krążki, pozostałe warzywa w słupki.
Krok 4
Wszystkie warzywa podsmaż na oliwie, oprósz mąką i zalej piwem. Duś tak długo aż odparuje połowa płynu i dodaj śmietanę.
Krok 5
Do przygotowanego sosu włóż przesmażone mięso, duś 15 minut - do miękkości. Sos dopraw do smaku. Kurczaka podawaj z sosem.
Autor: garlicPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl