Pierś kurczaka w warzywach z makaronem

Składniki:

  • makaron (najlepiej świderki) - 300 gramów
  • pierś z kurczaka - 1 sztuka
  • Przyprawa do kurczaka Knorr - 1 łyżka
  • marchewka - 1 sztuka
  • pół małej cebuli
  • puszka zielonego groszku - 1 sztuka
  • seler - 1 sztuka
  • korzeń pietruszki - 1 sztuka
  • Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr - 1 łyżka
  • oliwa do smażenia
  • bazylia
  • pieprz

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i oprósz ją Przyprawą do kurczaka Knorr.
  2. Marchewkę, cebulę, pietruszkę i selera pokrój w drobną kostkę.
  3. Mięso usmaż na rozgrzanej oliwie na patelni. Dodaj warzywa i smaż wszystko razem przez kilka minut, mieszając cały czas.
  4. Zmniejsz ogień i dolej szklankę wody. Zagęść sos Zasmażką błyskawiczną jasną Knorr, dokładnie mieszając. Podgrzewaj jeszcze jakiś czas, mieszając.
  5. Dodaj pół puszki groszku, wymieszaj. Przypraw mięso bazylią.Na talerz wykładamy porcję makaronu i polewamy go sosem warzywnym z mięsem.