Pierś kurczaka z porzeczkami

1


Łatwe


45 min.


2 os.

Składniki
piersi z kurczaka2 sztuki
czerwona cebula1 sztuka
czerwonych porzeczek100 gramów
białe porzeczki100 gramów
papryczka chili1 sztuka
oliwa z oliwek1 łyżka
sól1 łyżeczka
Przygotowanie
Krok 1
Czerwone i białe porzeczki opłukać i zostawić do ocieknięcia.owoce ostroznie oderwać od gałązek.Czerwoną cebulę obrać i bardzo drobno posiekać.Papryczkę chili umyć i pokroić w niewielką kostkę.
Krok 2
Białe i czerwone porzeczki połączyć z cebulą i papryczką chili.Całość rozgnieść dokładnie widelcem.Podsmażyć chwilę na rozgrzanej oliwie.
Krok 3
Oczyszczone piersi z kurczaka oprószyć solą i pieprzem.Mięso naciąć wzdłuż tak,by utworzyć kieszonkę.Wypełnić ją przygotowanym wcześniej farszem.Spiąć wykałaczkami lub patyczkami do szaszłyków.
Krok 4
Mięso włożyć do rękawa do pieczenia.wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C.Piec 30-35 minut.Potrawa może być podawana jako przystawka lub z pieczonymi ziemniakami i surówką jako drugie danie.
Autor: natalina4Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl