PRZEPISY.PL
Pierś z indyka faszerowana szpinakiem - autor: przepisy.pl

Pierś z indyka faszerowana szpinakiem

  • 60
  • 4
  • Średnie
  • 0
285
osób dodało do Mniamlisty
285
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • suszone pomidory50 g
  • orzechy pini20 g
  • gałka muszkatołowa1 szczypta
  • śmietana100 ml
  • oliwa z oliwek lub olej słonecznikowy50 ml
  • Krok 1

    Rozmroź szpinak i odciśnij sok. Pokrój cebulę oraz suszone pomidory w drobną kostkę.
  • Krok 2

    Podsmaż cebulę na oliwie, dodaj orzeszki piniowe i lekko zarumień. Następnie dodaj szpinak i suszone pomidory.
  • Krok 3

    Dopraw szpinak do smaku odrobiną gałki muszkatołowej, oraz jedną łyżeczką Fixu Soczysty kurczak w czosnku i ziołach Knorr.
  • Krok 4

    Zrób w piersi z indyka nacięcie i umieść tam farsz, następnie pierś dokładnie obtocz w Fixie Knorr.
  • Krok 5

    Umieść całość w załączonej do Fixu Knorr torebce, zamknij klipsem i piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez około 50 minut. Rozerwij pod koniec pieczenia torebkę, aby pierś z indyka lekko się zarumieniła.
  • Krok 6

    Przelej na patelnię sos powstały podczas pieczenia, dodaj do niego Sos do pieczeni ciemny Knorr oraz śmietanę, po czym całość doprowadź do wrzenia.
  • Krok 7

    Przed podaniem pokrój indyka na porcje i polej go przygotowanym sosem.

Więcej przepisów z tym produktem

Fix Soczysty Kurczak w czosnku i ziołach KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

944
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
48
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
321
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
204
osoby dodały do Mniamlisty
90''
4
Łatwe