|
Składniki | ||
kasza jęczmienna pęczak | 200 gramów | |
pierś z indyka | 320 gramów | |
kapusta pekińska | 400 gramów | |
jabłko | 2 sztuki | |
pomidorki koktajlowe | 300 gramów | |
ząbek czosnku | 1 sztuka | |
olej rzepakowy | 8 łyżek | |
cukier | 4 łyżeczki | |
sok z cytryny | 4 łyżeczki | |
Tymianek z Polski Knorr | 4 łyżeczki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso pokrój w kostkę i wymieszaj z połówkami pomidorków, oliwą wymieszaną z przeciśniętym czosnkiem i tymiankiem. Upiecz w piekarniku. |
Krok 2 |
Poszatkowaną drobno kapustę wymieszaj ze startym jabłkiem i polej olejem wymieszanym z cukrem i sokiem z cytryny. |
Krok 3 |
Podawaj z ugotowaną kaszą. |
Autor: mgr inż. Paulina Gąsiewska |