Pierś z indyka, pieczone pomidorki, kasza jęczmienna pęczak, surówka z kapusty pekińskiej
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kasza jęczmienna pęczak - 200 gramów
  • pierś z indyka - 320 gramów
  • kapusta pekińska - 400 gramów
  • jabłko - 2 sztuki
  • pomidorki koktajlowe - 300 gramów
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • olej rzepakowy - 8 łyżek
  • cukier - 4 łyżeczki
  • sok z cytryny - 4 łyżeczki
  • Tymianek z Polski Knorr - 4 łyżeczki

Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w kostkę i wymieszaj z połówkami pomidorków, oliwą wymieszaną z przeciśniętym czosnkiem i tymiankiem. Upiecz w piekarniku.
  2. Poszatkowaną drobno kapustę wymieszaj ze startym jabłkiem i polej olejem wymieszanym z cukrem i sokiem z cytryny.
  3. Podawaj z ugotowaną kaszą.