| |||||||||
| Składniki | ||
| kasza jęczmienna pęczak | 200 gramów | |
| pierś z indyka | 320 gramów | |
| kapusta pekińska | 400 gramów | |
| jabłko | 2 sztuki | |
| pomidorki koktajlowe | 300 gramów | |
| ząbek czosnku | 1 sztuka | |
| olej rzepakowy | 8 łyżek | |
| cukier | 4 łyżeczki | |
| sok z cytryny | 4 łyżeczki | |
| Tymianek z Polski Knorr | 4 łyżeczki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso pokrój w kostkę i wymieszaj z połówkami pomidorków, oliwą wymieszaną z przeciśniętym czosnkiem i tymiankiem. Upiecz w piekarniku. |
| Krok 2 |
| Poszatkowaną drobno kapustę wymieszaj ze startym jabłkiem i polej olejem wymieszanym z cukrem i sokiem z cytryny. |
| Krok 3 |
| Podawaj z ugotowaną kaszą. |
| Autor: mgr inż. Paulina Gąsiewska |