Pierś z indyka, pieczone pomidorki, kasza jęczmienna pęczak, surówka z kapusty pekińskiej

5


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
kasza jęczmienna pęczak200 gramów
pierś z indyka320 gramów
kapusta pekińska400 gramów
jabłko2 sztuki
pomidorki koktajlowe300 gramów
ząbek czosnku1 sztuka
olej rzepakowy 8 łyżek
cukier4 łyżeczki
sok z cytryny4 łyżeczki
Tymianek z Polski Knorr4 łyżeczki
Przygotowanie
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę i wymieszaj z połówkami pomidorków, oliwą wymieszaną z przeciśniętym czosnkiem i tymiankiem. Upiecz w piekarniku.
Krok 2
Poszatkowaną drobno kapustę wymieszaj ze startym jabłkiem i polej olejem wymieszanym z cukrem i sokiem z cytryny.
Krok 3
Podawaj z ugotowaną kaszą.
Autor: mgr inż. Paulina GąsiewskaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl