Pierś z indyka pod warzywną pierzynką

2


Łatwe


45 min.


1 os.

Składniki
pierś z indyka320 gramów
ziemniaki1.2 kilogramów
marchew4 sztuki
pietruszka8 sztuk
seler korzeniowy200 gramów
ogórek2 sztuki
jogurt naturalny4 łyżki
ser mozzarella80 gramów
olej rzepakowy 4 łyżki
koncentrat pomidorowy8 łyżeczek
miód2 łyżeczki
Kminek z Polski Knorr4 łyżeczki
Tymianek z Polski Knorr4 łyżeczki
Przygotowanie
Krok 1
Marchew, pietruszkę i selera zetrzyj na grubej tarce, dodaj koncentrat pomidorowy, miód i podsmaż na patelni na oleju rzepakowym. Dodaj tymianek i wymieszaj.
Krok 2
Pierś z indyka przykryj lekko twardymi warzywami, posyp serem mozzarella i upiecz w piekarniku (175 st. C / 15-18 min.)
Krok 3
Obgotowane ziemniaki pokrój w plastry i upiecz w piekarniku. Pod koniec pieczenia posyp kminkiem.
Krok 4
Podawaj z mizerią z jogurtem naturalnym.
Autor: mgr inż. Paulina GąsiewskaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl