| 
 | |||||||||
| Składniki | ||
| pierś z indyka | 320 gramów | |
| ziemniaki | 1.2 kilogramów | |
| marchew | 4 sztuki | |
| pietruszka | 8 sztuk | |
| seler korzeniowy | 200 gramów | |
| ogórek | 2 sztuki | |
| jogurt naturalny | 4 łyżki | |
| ser mozzarella | 80 gramów | |
| olej rzepakowy | 4 łyżki | |
| koncentrat pomidorowy | 8 łyżeczek | |
| miód | 2 łyżeczki | |
| Kminek z Polski Knorr | 4 łyżeczki | |
| Tymianek z Polski Knorr | 4 łyżeczki | 
| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Marchew, pietruszkę i selera zetrzyj na grubej tarce, dodaj koncentrat pomidorowy, miód i podsmaż na patelni na oleju rzepakowym. Dodaj tymianek i wymieszaj. | 
| Krok 2 | 
| Pierś z indyka przykryj lekko twardymi warzywami, posyp serem mozzarella i upiecz w piekarniku (175 st. C / 15-18 min.) | 
| Krok 3 | 
| Obgotowane ziemniaki pokrój w plastry i upiecz w piekarniku. Pod koniec pieczenia posyp kminkiem. | 
| Krok 4 | 
| Podawaj z mizerią z jogurtem naturalnym. | 
| Autor: mgr inż. Paulina  Gąsiewska |