|
Składniki | ||
pierś z indyka | 320 gramów | |
ziemniaki | 1.2 kilogramów | |
marchew | 4 sztuki | |
pietruszka | 8 sztuk | |
seler korzeniowy | 200 gramów | |
ogórek | 2 sztuki | |
jogurt naturalny | 4 łyżki | |
ser mozzarella | 80 gramów | |
olej rzepakowy | 4 łyżki | |
koncentrat pomidorowy | 8 łyżeczek | |
miód | 2 łyżeczki | |
Kminek z Polski Knorr | 4 łyżeczki | |
Tymianek z Polski Knorr | 4 łyżeczki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Marchew, pietruszkę i selera zetrzyj na grubej tarce, dodaj koncentrat pomidorowy, miód i podsmaż na patelni na oleju rzepakowym. Dodaj tymianek i wymieszaj. |
Krok 2 |
Pierś z indyka przykryj lekko twardymi warzywami, posyp serem mozzarella i upiecz w piekarniku (175 st. C / 15-18 min.) |
Krok 3 |
Obgotowane ziemniaki pokrój w plastry i upiecz w piekarniku. Pod koniec pieczenia posyp kminkiem. |
Krok 4 |
Podawaj z mizerią z jogurtem naturalnym. |
Autor: mgr inż. Paulina Gąsiewska |