Pierś z indyka z gotowanymi warzywami, pieczonym pomidorem i brązowym ryżem
  • 30 minut
  • 1 osoba
  • Łatwe

Składniki:

  • filet z piersi indyka - 1 sztuka
  • brokuł - 0.2 sztuk
  • cukinia - 0.25 sztuk
  • małe pomidory - 2 sztuki
  • oliwa z oliwek - 1 łyżka
  • Przyprawa do złotego kurczaka Knorr - 1 łyżeczka
  • ryż brązowy ugotowany - 90 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Umyj mięso i osusz. Dopraw przyprawą Knorr do złotego kurczaka i natrzyj oliwą z oliwek. Piecz w piekarniku ok. 15 minut w temperaturze 180 st. C.
  2. Umyj pomidory. Dołóż je do naczynia z kurczakiem i piecz wszystko razem.
  3. Ugotuj na parze warzywa (brokuł i cukinia).
  4. Ugotuj ryż według instrukcji na opakowaniu.
  5. Wyłóż wszytki elementy potrawy na talerz.