Pierś z indyka z gotowanymi warzywami, pieczonym pomidorem i brązowym ryżem

11


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
filet z piersi indyka1 sztuka
brokuł0.2 sztuk
cukinia0.25 sztuk
małe pomidory2 sztuki
oliwa z oliwek1 łyżka
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr1 łyżeczka
ryż brązowy ugotowany90 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Umyj mięso i osusz. Dopraw przyprawą Knorr do złotego kurczaka i natrzyj oliwą z oliwek. Piecz w piekarniku ok. 15 minut w temperaturze 180 st. C.
Krok 2
Umyj pomidory. Dołóż je do naczynia z kurczakiem i piecz wszystko razem.
Krok 3
Ugotuj na parze warzywa (brokuł i cukinia).
Krok 4
Ugotuj ryż według instrukcji na opakowaniu.
Krok 5
Wyłóż wszytki elementy potrawy na talerz.
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-MiroszPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl