|
Składniki | ||
filet z piersi indyka | 1 sztuka | |
brokuł | 0.2 sztuk | |
cukinia | 0.25 sztuk | |
małe pomidory | 2 sztuki | |
oliwa z oliwek | 1 łyżka | |
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr | 1 łyżeczka | |
ryż brązowy ugotowany | 90 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Umyj mięso i osusz. Dopraw przyprawą Knorr do złotego kurczaka i natrzyj oliwą z oliwek. Piecz w piekarniku ok. 15 minut w temperaturze 180 st. C. |
Krok 2 |
Umyj pomidory. Dołóż je do naczynia z kurczakiem i piecz wszystko razem. |
Krok 3 |
Ugotuj na parze warzywa (brokuł i cukinia). |
Krok 4 |
Ugotuj ryż według instrukcji na opakowaniu. |
Krok 5 |
Wyłóż wszytki elementy potrawy na talerz. |
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz |