| |||||||||
| Składniki | ||
| filet z piersi indyka | 1 sztuka | |
| brokuł | 0.2 sztuk | |
| cukinia | 0.25 sztuk | |
| małe pomidory | 2 sztuki | |
| oliwa z oliwek | 1 łyżka | |
| Przyprawa do złotego kurczaka Knorr | 1 łyżeczka | |
| ryż brązowy ugotowany | 90 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Umyj mięso i osusz. Dopraw przyprawą Knorr do złotego kurczaka i natrzyj oliwą z oliwek. Piecz w piekarniku ok. 15 minut w temperaturze 180 st. C. |
| Krok 2 |
| Umyj pomidory. Dołóż je do naczynia z kurczakiem i piecz wszystko razem. |
| Krok 3 |
| Ugotuj na parze warzywa (brokuł i cukinia). |
| Krok 4 |
| Ugotuj ryż według instrukcji na opakowaniu. |
| Krok 5 |
| Wyłóż wszytki elementy potrawy na talerz. |
| Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz |