Pierś z indyka z sosem pieczeniowym z grzybami
  • 60 minut
  • 3 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • pierś z indyka - 3 plastry
  • ryż - 180 gramów
  • ogórki kiszone - 3 sztuki
  • pieprz - 1 szczypta
  • Menu ze smakiem Sos do pieczeni z grzybami Knorr - 1 opakowanie
  • Rosół z kury Knorr - 0.5 opakowań
  • Fix Soczysty kurczak w czosnku i ziołach Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Piersi z indyka natrzeć przyprawą Knorr Kurczak w czosnku i ziołach, a następnie umieścić w dołączonym woreczku, zawiązać go i piec ok. 20-30 minut w 180 stopniach Celcjusza- sprawdzać patyczkiem czy piersi są gotowe.
  2. Zagotować wodę z kostką Rosołu z kury Knorr. Wrzucić ryż i gotować ok. 15 minut.
  3. W garnuszki wymieszać zawartość saszetki Sos do pieczeni z grzybami Knorr z zimną wodą (300ml) i zagotować. Gotować na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając ok. 10 minut. Dla ostrości dodać szczyptę pieprzu.
  4. Ugotowany ryż odcedzić, przełożyć na talerz. Obok ułożyć upieczone piersi oraz ogórek. Ryż i mięso polać sosem.