Pierś z indyka z sosem pieczeniowym z grzybami

1


Średnie


60 min.


3 os.

Składniki
pierś z indyka3 plastry
ryż180 gramów
ogórki kiszone3 sztuki
pieprz1 szczypta
Menu ze smakiem Sos do pieczeni z grzybami Knorr1 opakowanie
Rosół z kury Knorr0.5 opakowań
Fix Soczysty kurczak w czosnku i ziołach Knorr1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Piersi z indyka natrzeć przyprawą Knorr Kurczak w czosnku i ziołach, a następnie umieścić w dołączonym woreczku, zawiązać go i piec ok. 20-30 minut w 180 stopniach Celcjusza- sprawdzać patyczkiem czy piersi są gotowe.
Krok 2
Zagotować wodę z kostką Rosołu z kury Knorr. Wrzucić ryż i gotować ok. 15 minut.
Krok 3
W garnuszki wymieszać zawartość saszetki Sos do pieczeni z grzybami Knorr z zimną wodą (300ml) i zagotować. Gotować na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając ok. 10 minut. Dla ostrości dodać szczyptę pieprzu.
Krok 4
Ugotowany ryż odcedzić, przełożyć na talerz. Obok ułożyć upieczone piersi oraz ogórek. Ryż i mięso polać sosem.
Autor: Agata ChmielewskaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl