| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Piersi z indyka natrzeć przyprawą Knorr Kurczak w czosnku i ziołach, a następnie umieścić w dołączonym woreczku, zawiązać go i piec ok. 20-30 minut w 180 stopniach Celcjusza- sprawdzać patyczkiem czy piersi są gotowe. |
| Krok 2 |
| Zagotować wodę z kostką Rosołu z kury Knorr. Wrzucić ryż i gotować ok. 15 minut. |
| Krok 3 |
| W garnuszki wymieszać zawartość saszetki Sos do pieczeni z grzybami Knorr z zimną wodą (300ml) i zagotować. Gotować na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając ok. 10 minut. Dla ostrości dodać szczyptę pieprzu. |
| Krok 4 |
| Ugotowany ryż odcedzić, przełożyć na talerz. Obok ułożyć upieczone piersi oraz ogórek. Ryż i mięso polać sosem. |