Przygotowanie |
Krok 1 |
Rozmroź szpinak i odciśnij sok. Pokrój cebulę oraz suszone pomidory w drobną kostkę.
|
Krok 2 |
Podsmaż cebulę na oliwie, dodaj orzeszki piniowe i lekko zarumień. Następnie dodaj szpinak i suszone pomidory. |
Krok 3 |
Dopraw szpinak do smaku odrobiną gałki muszkatołowej, oraz jedną łyżeczką Przyprawy do indyka Knorr. |
Krok 4 |
Zrób w piersi z indyka nacięcie i umieść tam farsz, następnie pierś obsyp Przyprawą Knorr. |
Krok 5 |
Umieść całość w woreczku do pieczenia, zamknij klipsem i piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez około 50 minut. Rozerwij pod koniec pieczenia torebkę, aby pierś z indyka lekko się zarumieniła. |
Krok 6 |
Przelej na patelnię sos powstały podczas pieczenia, dodaj do niego Sos do pieczeni ciemny Knorr oraz śmietanę, po czym całość doprowadź do wrzenia. |
Krok 7 |
Przed podaniem pokrój indyka na porcje i polej go przygotowanym sosem. |