| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Filet z piersi kurczaka umyj i osusz. Ostrym nożem ponacinaj wierzchnią warstwę fileta w szachownicę (należy uważać, aby nie poprzecinać mięsa do końca). W miseczce wymieszaj miód, sos sojowy, startą skórkę z cytryny, sok cytrynowy, posiekany czosnek oraz świeżo mielony pieprz. Gotową marynatą posmaruj filety, następnie opiekaj przez 5-7 minut na grillu elektrycznym lub w piekarniku. Następnie mięso obróć na drugą stronę, posmaruj pozostałą ilości marynaty i piecz na złoty kolor. |
| Krok 2 |
| Kapustę białą drobno poszatkuj, marchewkę utrzyj na tarce jarzynowej. Do garnuszka wlej ocet ryżowy, olej oraz cukier. Całość zagotuj. Do zalewy dodać kapustę i marchewkę, dokładnie wymieszaj (można pougniatać, żeby kapusta szybciej zmiękła). Gotową surówkę posyp drobno posiekanymi orzeszkami arachidowymi. |
| Krok 3 |
| Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gotowy ryż wymieszaj z 1 łyżeczką Flory ProActiv. |
| Krok 4 |
| Na upieczonego kurczaka miodowo-cytrynowego kładziemy łyżeczkę Flory ProActiv i dekorujemy plasterkiem cytryny. Podajemy z ryżem i surówką z białej kapusty. |