Pierś z kurczaka na różowo

10


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
filety z kurczaka4 sztuki
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr1 unit
ziemniaki300 gramów
buraki300 gramów
mleko300 mililitrów
mąka2 łyżki
Gałka muszkatołowa z Indonezji Knorr0.5 łyżeczek
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
olej
masło3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Ugotuj ziemniaki w mundurkach na półtwardo. Następnie schłodź je i pokrój w plastry. Podobnie ugotuj buraki, schłodź i również pokrój w plastry.
Krok 2
Oczyść piersi z kurczaka, następnie usmaż na oleju z dodatkiem łyżki masła po około 5 minut z każdej strony.
Krok 3
Następnie zagotuj mleko, podsmaż mąkę na 2 łyżkach masła i dodaj do mleka. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Przypraw je pieprzem, gałką muszkatołową oraz rozkruszoną Przyprawą w mini kostkach Smażona Cebula Knorr.
Krok 4
Na koniec dodaj ziemniaki oraz buraki i całość zagrzej.
Krok 5
Pokrój kurczaka w ukośne plastry i podawaj go na warzywach z ugotowanym ryżem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl