| |||||||||
| Składniki | ||
| olej słonecznikowy | 1 łyżka | |
| piersi z kurczaka | 4 sztuki | |
| kwaśna śmietana | 200 mililitrów | |
| musztarda Dijon | 0.5 łyżeczek | |
| estragon | 0.25 łyżeczek | |
| sól | 1 szczypta | |
| pieprz | 1 szczypta |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Rozgrzej patelnię, którą można później włożyć do piekarnika. Kurczaka posól, pieprz. Opiecz na patelni przez ok. 1,5 minuty z każdej strony. Zdejmij na chwilę z patelni. |
| Krok 2 |
| Na tą samą patelnię wlej śmietanę, musztardę i estragon. Mieszaj dokładnie do połączenia składników. Doprowadź do wrzenia. |
| Krok 3 |
| Dodaj do sosu piersi. Włóż patelnię do piekarnika i piecz ok. 20 minut. |
| Krok 4 |
| Doskonałe z ryżem i zieloną fasolką. |
| Autor: przepisy.pl |