|
Składniki | ||
olej słonecznikowy | 1 łyżka | |
piersi z kurczaka | 4 sztuki | |
kwaśna śmietana | 200 mililitrów | |
musztarda Dijon | 0.5 łyżeczek | |
estragon | 0.25 łyżeczek | |
sól | 1 szczypta | |
pieprz | 1 szczypta |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Rozgrzej patelnię, którą można później włożyć do piekarnika. Kurczaka posól, pieprz. Opiecz na patelni przez ok. 1,5 minuty z każdej strony. Zdejmij na chwilę z patelni. |
Krok 2 |
Na tą samą patelnię wlej śmietanę, musztardę i estragon. Mieszaj dokładnie do połączenia składników. Doprowadź do wrzenia. |
Krok 3 |
Dodaj do sosu piersi. Włóż patelnię do piekarnika i piecz ok. 20 minut. |
Krok 4 |
Doskonałe z ryżem i zieloną fasolką. |
Autor: przepisy.pl |