Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym

4


Średnie


30 min.


4 os.

Składniki
olej słonecznikowy1 łyżka
piersi z kurczaka4 sztuki
kwaśna śmietana200 mililitrów
musztarda Dijon0.5 łyżeczek
estragon0.25 łyżeczek
sól1 szczypta
pieprz1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Rozgrzej patelnię, którą można później włożyć do piekarnika. Kurczaka posól, pieprz. Opiecz na patelni przez ok. 1,5 minuty z każdej strony. Zdejmij na chwilę z patelni.
Krok 2
Na tą samą patelnię wlej śmietanę, musztardę i estragon. Mieszaj dokładnie do połączenia składników. Doprowadź do wrzenia.
Krok 3
Dodaj do sosu piersi. Włóż patelnię do piekarnika i piecz ok. 20 minut.
Krok 4
Doskonałe z ryżem i zieloną fasolką.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl