|
Składniki | ||
pierś z kurczaka | 400 gramów | |
kasza jęczmienna pęczak | 300 gramów | |
ogórek zielony | 2 sztuki | |
jogurt naturalny 2% | 160 gramów | |
śliwki suszone | 140 gramów | |
śmietana 12% | 160 gramów | |
Flora ProActiv o smaku masła | 160 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ugotuj kaszę w osolonej wodzie. |
Krok 2 |
Przekrojone na pół śliwki włóż do garnuszka, zalej niewielką ilością wody i dodaj Florę ProActiv o smaku masła. Po zagotowaniu dodaj śmietanę i zamieszaj. |
Krok 3 |
Przygotuj mizerię z jogurtem. Pierś z kurczaka upiecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C (ok. 12-15 min.). |
Krok 4 |
Upieczoną pierś z kurczaka podziel na plastry i polej śliwkowym sosem. Podawaj z kaszą i mizerią. |
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz |