Pierś z kurczaka w sosie śliwkowym, kasza jęczmienna pęczak, mizeria z jogurtem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 400 gramów
  • kasza jęczmienna pęczak - 300 gramów
  • ogórek zielony - 2 sztuki
  • jogurt naturalny 2% - 160 gramów
  • śliwki suszone - 140 gramów
  • śmietana 12% - 160 gramów
  • Flora ProActiv o smaku masła - 160 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj kaszę w osolonej wodzie.
  2. Przekrojone na pół śliwki włóż do garnuszka, zalej niewielką ilością wody i dodaj Florę ProActiv o smaku masła. Po zagotowaniu dodaj śmietanę i zamieszaj.
  3. Przygotuj mizerię z jogurtem. Pierś z kurczaka upiecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C (ok. 12-15 min.).
  4. Upieczoną pierś z kurczaka podziel na plastry i polej śliwkowym sosem. Podawaj z kaszą i mizerią.