| |||||||||
| Składniki | ||
| pierś z kurczaka | 400 gramów | |
| kasza jęczmienna pęczak | 300 gramów | |
| ogórek zielony | 2 sztuki | |
| jogurt naturalny 2% | 160 gramów | |
| śliwki suszone | 140 gramów | |
| śmietana 12% | 160 gramów | |
| Flora ProActiv o smaku masła | 160 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ugotuj kaszę w osolonej wodzie. |
| Krok 2 |
| Przekrojone na pół śliwki włóż do garnuszka, zalej niewielką ilością wody i dodaj Florę ProActiv o smaku masła. Po zagotowaniu dodaj śmietanę i zamieszaj. |
| Krok 3 |
| Przygotuj mizerię z jogurtem. Pierś z kurczaka upiecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C (ok. 12-15 min.). |
| Krok 4 |
| Upieczoną pierś z kurczaka podziel na plastry i polej śliwkowym sosem. Podawaj z kaszą i mizerią. |
| Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz |