Pierś z kurczaka w sosie śliwkowym, kasza jęczmienna pęczak, mizeria z jogurtem

19


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
pierś z kurczaka 400 gramów
kasza jęczmienna pęczak300 gramów
ogórek zielony2 sztuki
jogurt naturalny 2%160 gramów
śliwki suszone140 gramów
śmietana 12%160 gramów
Flora ProActiv o smaku masła160 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Ugotuj kaszę w osolonej wodzie.
Krok 2
Przekrojone na pół śliwki włóż do garnuszka, zalej niewielką ilością wody i dodaj Florę ProActiv o smaku masła. Po zagotowaniu dodaj śmietanę i zamieszaj.
Krok 3
Przygotuj mizerię z jogurtem. Pierś z kurczaka upiecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C (ok. 12-15 min.).
Krok 4
Upieczoną pierś z kurczaka podziel na plastry i polej śliwkowym sosem. Podawaj z kaszą i mizerią.
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-MiroszPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl