Pierś z kurczaka w sosie
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • piersi z kurczaka - 2 sztuki
  • Sos śmietanowo-grzybowy Knorr - 1 opakowanie
  • orzechy włoskie - 10 sztuk
  • koperek - 0.5 pęczków
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • białe wino - 0.33 szklanek

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój kurczaka i podsmaż go na patelni, na małej ilości oliwy, do momentu, gdy się zrumieni.
  2. Wlej wino i przez chwilę podduś mięso.
  3. Rozdrobnij orzechy włoskie i dodaj do mięsa wraz z sosem Knorr. Całość wymieszaj i duś na patelni przez 15 minut.
  4. Posyp danie posiekanym koperkiem i podawaj z ulubionym rodzajem makaronu.