|
Składniki | ||
piersi z kurczaka | 2 sztuki | |
Sos śmietanowo-grzybowy Knorr | 1 opakowanie | |
orzechy włoskie | 10 sztuk | |
koperek | 0.5 pęczków | |
oliwa z oliwek | 3 łyżki | |
białe wino | 0.33 szklanek |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Pokrój kurczaka i podsmaż go na patelni, na małej ilości oliwy, do momentu, gdy się zrumieni. |
Krok 2 |
Wlej wino i przez chwilę podduś mięso. |
Krok 3 |
Rozdrobnij orzechy włoskie i dodaj do mięsa wraz z sosem Knorr. Całość wymieszaj i duś na patelni przez 15 minut. |
Krok 4 |
Posyp danie posiekanym koperkiem i podawaj z ulubionym rodzajem makaronu. |
Autor: przepisy.pl |