| |||||||||
| Składniki | ||
| piersi z kurczaka | 2 sztuki | |
| Sos śmietanowo-grzybowy Knorr | 1 opakowanie | |
| orzechy włoskie | 10 sztuk | |
| koperek | 0.5 pęczków | |
| oliwa z oliwek | 3 łyżki | |
| białe wino | 0.33 szklanek |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pokrój kurczaka i podsmaż go na patelni, na małej ilości oliwy, do momentu, gdy się zrumieni. |
| Krok 2 |
| Wlej wino i przez chwilę podduś mięso. |
| Krok 3 |
| Rozdrobnij orzechy włoskie i dodaj do mięsa wraz z sosem Knorr. Całość wymieszaj i duś na patelni przez 15 minut. |
| Krok 4 |
| Posyp danie posiekanym koperkiem i podawaj z ulubionym rodzajem makaronu. |
| Autor: przepisy.pl |