Pierś z kurczaka w sosie

41


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
piersi z kurczaka2 sztuki
Sos śmietanowo-grzybowy Knorr1 opakowanie
orzechy włoskie10 sztuk
koperek0.5 pęczków
oliwa z oliwek3 łyżki
białe wino0.33 szklanek
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój kurczaka i podsmaż go na patelni, na małej ilości oliwy, do momentu, gdy się zrumieni.
Krok 2
Wlej wino i przez chwilę podduś mięso.
Krok 3
Rozdrobnij orzechy włoskie i dodaj do mięsa wraz z sosem Knorr. Całość wymieszaj i duś na patelni przez 15 minut.
Krok 4
Posyp danie posiekanym koperkiem i podawaj z ulubionym rodzajem makaronu.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl