Pierś z kurczaka z duszonymi pieczarkami

2


Łatwe


60 min.


2 os.

Składniki
cebula1 sztuka
oliwa z oliwek1 łyżka
pierś z kurczaka 1 sztuka
pomidor1 sztuka
pieprz1 szczypta
śmietana1 łyżka
pieczarki20 dekagramów
sól1 szczypta
ogórek zielony1 sztuka
papryka1 szczypta
ryż200 gramów
rzodkiewka1 pęczek
liście sałaty
Przyprawa do gyrosa Knorr1 szczypta
sałatka:1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Sałatę, rzodkiewkę, ogórka i pomidora myjemy a następnie kroimy. Cebulę kroimy w półtalarki i dorzucamy do pokrojonych warzyw. Doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy. Dodajemy śmietanę i odstawiamy do lodówki.
Krok 2
Pieczarki płuczemy, kroimy i dusimy na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek z dodatkiem soli i pieprzu.
Krok 3
Pierś z kurczaka myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do miseczki, posypujemy pieprzem, solą, przyprawą kebab-gyros, papryką słodką mielona i wcieramy rękoma w mięso. Smażymy kilka minut mięso na patelni z rozgrzaną oliwą z oliwek. Podajemy z ryżem.
Autor: WokalistaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl