Pierś z kurczaka z kiełkami

5


Łatwe


30 min.


2 os.

Składniki
pojedyncza pierś z kurczaka 1 sztuka
kiełki - mieszanka ( rzodkiewka , fasokla mun , cieciorka itp )1 szklanka
por biała część0.5 sztuk
pomidor0.5 sztuk
Przyprawa do kurczaka Knorr1 łyżka
olej z pestek winogron4 łyżki
sos chilli z limonką 2 łyżki
otarta skórka cytrynowa0.5 łyżeczek
makaron ryżowy ( z tych grubszych )15 dekagramów
świeża kolendra4 łyżki
miód1 łyżeczka
Fix Do potraw chińskich Knorr2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Pierś z kurczaka oraz pora pokrój w cienkie paski. Polej olejem, (2 łyżki), sosem chilli i przyprawą Knorr. Wymieszaj i zostaw na 15 minut.
Krok 2
W woku rozgrzej pozostały olej i wrzuć kurczaka razem z marynatą. Smaż mieszając aż się zrumieni.
Krok 3
Makaron zalej ciepłą wodą i odstaw do namoczenia. Jak zmięknie odcedź go.
Krok 4
Do podsmażonego kurczaka wrzuć kiełki, skórkę z cytryny i połowę natki kolendry. Pomidor pokrój w drobną kostkę i dorzuć do woka. Duś 5 minut. Dopraw do smaku miodem. Teraz dodaj makaron, chwilę wymieszaj i natychmiast podawaj posypane pozostałą kolendrą.
Autor: Grażyna MolakPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl