Pierś z kurczaka z kiełkami
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pojedyncza pierś z kurczaka - 1 sztuka
  • kiełki - mieszanka ( rzodkiewka , fasokla mun , cieciorka itp ) - 1 szklanka
  • por biała część - 0.5 sztuk
  • pomidor - 0.5 sztuk
  • Przyprawa do kurczaka Knorr - 1 łyżka
  • olej z pestek winogron - 4 łyżki
  • sos chilli z limonką - 2 łyżki
  • otarta skórka cytrynowa - 0.5 łyżeczek
  • makaron ryżowy ( z tych grubszych ) - 15 dekagramów
  • świeża kolendra - 4 łyżki
  • miód - 1 łyżeczka
  • Fix Do potraw chińskich Knorr - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Pierś z kurczaka oraz pora pokrój w cienkie paski. Polej olejem, (2 łyżki), sosem chilli i przyprawą Knorr. Wymieszaj i zostaw na 15 minut.
  2. W woku rozgrzej pozostały olej i wrzuć kurczaka razem z marynatą. Smaż mieszając aż się zrumieni.
  3. Makaron zalej ciepłą wodą i odstaw do namoczenia. Jak zmięknie odcedź go.
  4. Do podsmażonego kurczaka wrzuć kiełki, skórkę z cytryny i połowę natki kolendry. Pomidor pokrój w drobną kostkę i dorzuć do woka. Duś 5 minut. Dopraw do smaku miodem. Teraz dodaj makaron, chwilę wymieszaj i natychmiast podawaj posypane pozostałą kolendrą.